MADEN MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 2023 YAZ STAJI DUYURUSU-1

Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Meslek Stajları Yönergesi uyarınca, öğrenimleri sırasında en az 40 gün (en fazla 60 gün) zorunlu staj yapmakla yükümlüdür.  Öğrencilerimiz stajlarını ikinci sınıftan başlamak üzere, öğrenimlerini tamamlayıncaya kadar, devlet kurumlarında veya özel şirketlerde yapabilirler. 2023 yılı yaz döneminde staj yapacak olan öğrencilerimizin aşağıda maddeler halinde belirtilen işlemleri yerine getirmeleri ve belirtilen konulara uymaları duyurulur.

• Zorunlu 40 iş günü mesleki staj iki bölüm halinde yapılır. Birinci stajını yapacak öğrencilerimiz, Bölüm eğitim-öğretim programındaki 1. ve 2. sınıf zorunlu meslek derslerini almış olmalıdır. Öğrenci, birinci stajını (en az 20 iş günü) maden işletme alanında yapar. Birinci stajını tamamlayan öğrenci, ikinci stajını (en az 20 iş günü) cevher hazırlama alanında yapar.
  • Öğrencilerimiz, staj yapmak istedikleri kurumlara bireysel başvuru yaparlar.
  • Öğrenci, Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) sağlık yardımı alıp almadığını belirten belgeyi bölüm web sayfasında dokümanlar klasöründe bulunan “Sağlık Yardımı Dilekçe”sini Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü’nden onaylatır/alır. http://maden.mu.edu.tr/tr/dokuman
  • Öğrenci, bölüm web sayfasında dokümanlar klasöründe bulunan “Staj Firma Onay Formu”nu eksiksiz doldurup staj yapmak istediği kurum/kuruluşa elden veya posta/kargo ile göndererek onaylatır. Onaylı bu belge ile birlikte, Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü’nden alacağı SGK belgesini Bölüm Sekreterliği’ne verir. Belgelerin Bölüm Staj Komisyonu’nunca yeterli ve uygun görülmesi sonrası, öğrenci staj defterini Bölüm Sekreterliği’nden alır.
  • Öğrenci, stajına bütünleme sınavlarının bitiminden sonra (11 Temmuz 2023) başlayabilir. Staj çalışmalarının Güz Dönemi ders kayıtlarının başlayacağı tarihten önce bitirilmesi gerekir.
  • Yaz Okulu’nda ders alacak öğrenciler bu süre içerisinde yaz stajı yapamaz.
  • Staj yapan öğrenci, staj defterini doldurup staj yaptığı kurum/kuruluş yetkilisine onaylattıktan sonra staj raporu ile birlikte Bölüm Sekreterliği’ne verir. Staj raporu, Bölüm web sitesi “Eğitim-Öğretim” sekmesindeki Yaz Stajı Raporu Yazım Rehberi’ne göre hazırlanır.
  • Yaz stajını tamamlayan öğrenciler için takip eden güz dönemi içerisinde bölüm web sayfasında güncel staj takvimi duyurusu yapılır.
  • Staj defteri ve raporu başarılı bulunan öğrenciler staj sunumu yapacaklardır. Sunumu başarılı bulunan öğrencilerin stajı kabul olacaktır.

Öğrencilerimizin yukarıda belirtilen tüm işlemleri 2023 Bahar yy ders dönemi sonuna kadar (9 Haziran 2023) tamamlamaları, staj yapacakları kurumları kesinleştirmeleri ve belgelerini Staj Komisyonu Başkanlığına Öğr. Gör. Elif AKGÜL veya bölüm sekreteri Ali İRİ’ye teslim etmeleri ve belgelerin takibini yapmaları duyurulur.

Staj Komisyonu

Son Güncelleme Tarihi : 11.04.2023 12:29 Okunma Sayısı : 467